Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match
Lördag
15 Jun 2 matcher

Täby fyller på från egna leden

7 september 2018 15:00
Dam

Täby har en otrolig ungdomsverksamhet och otroligt många unga talangfulla tjejer som sliter och jobbar för att förhoppningsvis någon dag nå målet med spel i den högsta divisionen.


En glädjande nyhet är att inför årets säsong har tre talangfulla tjejer fått chansen att få vara med i årets SSL trupp.

En som blivit uppflyttad på permanent basis är Carolina Myrvoll. En egen täby produkt som slitit och tagit en stor roll senaste säsongen i Täbys DJ Elit lag. En hårt slitande back med en fantastisk bollkontroll och en bra blick för spelet. Carolina har senaste säsongen spelat både Dam Div 1, DJ1, DJSM och JAS och levererat i alla 4 serier. Hon har verkligen gjort sig förtjänt av en plats i världens bästa liga med sitt hårda slit och Täby hjärta.

Sedan har vi två tjejer som tagit plats i Täbys träningstrupp.

Maia Kollberg - En riktigt måltjuv. Gillar att ligga högt upp i banan och älskar att äga bollen. Maia har en fantastisk teknik och bra blick för spelet. Är det inte hon som trycker in bollen i nät så är det hon som levererat en riktig macka till sina medspelare.

Fanny Virgin - En riktigt allround spelare, kan spela på alla positioner och gör det med bravur. Kan transportera boll i riktigt hög fart och är riktigt stark i kroppen och tar sig förbi de flesta. Fanny sliter alltid stenhårt och slutar aldrig slita förens matchen är slut.

Båda tjejerna har under föregående säsong precis som Carolina Myrvoll spelat både Dam Div 1, DJ1, DJSM och JAS och levererat i alla 4 serier.

Davies & Delshammars kommentar

Från ledarstabens sida så är vi otroligt glada och stolta över att dessa tre talanger födda 2001 som tar klivet upp till SSL-truppen. När vi tog över laget så var satsningen på de många talangerna som föreningen har till sitt förfogande en viktig del för oss och vår vision för framtiden. Med uppflyttningen av Myrvoll, Kollberg och Virgin så är vi en bra bit på den väg vi vill gå och hoppas att detta sporrar andra talanger till att lägga ned det jobb som krävs för att ta nästa kliv, man kommer inte ha någon gräddfil bara för att man är ung och talangfull men gör man det som krävs så kommer alla chanser att finnas att ta sig hela vägen upp till SSL via föreningen. Ungdomlig entusiasm, täbyhjärta ihop med rutin och spets kommer förhoppningsvis ta oss mot våra mål.

Täby FC gratulerar och önskar alla tre tjejer lycka till i Svenska superligan kommande säsonger.