19 Apr 1 match

DJ upp på Playoff plats i JAS efter segern mot Rönnby Västerås

12 januari 2019 20:15
DJ

Inför det viktiga toppmötet i Juniorallsvenskan D Dam stod mycket på spel. Lagen kämpar båda om att knipa en plats i Playoff i JAS och vinnaren i dagens match skulle ta sig upp på den värdefulla andraplatsen bakom Åkersberga.

Det var ett stukat Täby som reste ut till Västerås för matchen mot tabelltvåan Rönnby Västerås. Mängder av skador och sjukdomar gjorde att flera av klubbens duktiga spelare födda 2003 fick chansen i matchen.

Rönnby startade matchen bäst och hade således även ledningen efter den första perioden med 3-2. Men till den andra perioden steppade vi upp rejält och hade inför den tredje perioden satt oss i förarsätet rejält och hade ledningen med 4-9. Tredje perioden blev en transportsträcka rakt igenom mot de tre poängen och när slutsignalen ljöd i Kristiansborgshallen så stod de vita krigarna som segrare med 7-12.

I och med denna seger klättrade vi förbi Rönnby i tabellen och har nu tagit över playoffplatsen. 5 matcher återstår i seriespelet och nästa match för våra DJ-tjejer spelas 25 januari hemma i Grindtorpshallen mot Västerås IBS Ungdom.