JIK

Täby slog Jönköping efter en briljant 3:e period

9 februari 2020 21:30
Dam

På söndagseftermiddagen tog Svenska Mästarna ännen hemmaseger när gästande Jönköpings IK kom på besök. Efter två perioder stod det 2-1 till hemmalaget men i den sista sa det bara pang så stod det 6-1 efter 5.19 minuter. Damerna ligger kvar på 6.e plats, 4 poäng efter KAIS Mora på tredje plats.

Täby tog ledningen i den första periodens elfte minut och ökade på till 2-0 några minuter senare. Jönköping reducerade i den andra men det var i den sista perioden det mesta hände.

Täbys damer gjorde ännu en grym sista period och det känns som om motståndarna inte riktigt orkar stå emot i den senare delen av matcherna. 7-1 i mål talar sitt tydliga språk.

Bästa poängplockare i Täby:

Ranja Varli - 3p (2 mål + 1 assist)

Moa Tschöp - 3p (2 + 1)

Matilda Sjödin - 2p (2 + 0)

Nästa måndag väntar Nacka Wallenstam borta i ett TV-sänt Stockholmsderby. Matcharena är Tyresöhallen och den startar kl 19:15.