Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Hanna Nordstrand klar för Täby FC

13 april 2023 09:55
Dam

Täby FC är överens med Hanna Nordstrand om spel i Stockholms bästa innebandylag. Hanna ansluter från moderklubben Åkersberga IBF.


18-årige Hanna Nordstrand har representerat moderföreningen Åkersberga IBF under hela sin ungdomstid. Våren 2022 avancerade föreningen till högsta serien och under säsongen 2022/2023 har högerforwarden således gjort debut i Svenska Superligan. Debutsäsongen resulterade i 53 poäng på 26 matcher, dessa fördelade på 33 mål och 20 assist.

För Hanna inleddes säsongen redan i september då U19 VM spelades i Katowice, Polen. Hanna utgjorde en vass forwardsduo tillsammans med vår egen nummer 26 Moa Dynefalk. I VM-finalen spelade de fram varandra till varsitt mål och dessutom gjorde Hanna ytterligare mål och assist i finalen som Sverige vann på straffar efter resultatet 4-4. 2 mål och 2 assist i finalen fastställde poängskörden i U19 VM till 16, fördelat på 11 mål och 5 assist, tillika bäst i det svenska guldlaget.

Som en positiv konsekvens av den succéartade säsongen utsågs Hanna Nordstrand till Årets Rookie av en enig tränarkår, ett pris som delas ut av Innebandymagazinet. För att läsa mer om utmärkelsen, klicka här.

Hannas egna ord om övergången:

  • Jag har valt att spela i Täby FC då jag kommer bo kvar i Stockholm och jag vet att Täby har bra förutsättningar för att jag ska kunna nå mina framtida mål inom innebandyn samt utvecklas maximalt som spelare. Mina mål med kommande säsong är att vi ska ta oss så långt som möjligt. Vi har förutsättningar att ta oss hela vägen, men det krävs mycket utav oss alla men jag tror att alla är villiga att lägga ned den tid det tar och bidra med allt man kan för att nå målet. Att ta sig till en SM final har jag alltid drömt om och nästa säsong känns det helt plötsligt möjligt.

Sportchef Robin Andersson är glad över att stärka truppen med en stark offensiv kraft.

  • En fantastisk värvning för Täby FC! Att en landslagsspelare och en av dom största talanger Sverige fått fram väljer spel med och tror på Täby FC och den satsningen vi gör är ett kvitto på att vi gör bra saker. Det ska bli otroligt kul att se Hanna i K-Rauta Arena och den vita tröjan till hösten!

Under dagen kommer ni kunna ta del av videointervjuer och tävla om ett riktigt fint pris från Hanna. Allt detta på Instagram, följ oss här @tabyfc!