TSIBK

Täby grupptvåa i Svenska Cupen Omg 2

30 augusti 2021 11:00
Dam

I helgen anordnade Täby FC omgång 2 i Svenska Cupen med matcher mot Gävle GIK, IS Sirius och Telge SIBK. Efter två segrar och en förlust slutade laget 2:a efter Sirius som vann gruppfinalen med 7-4.

Redan i torsdags kväll inleddes gruppspelet när damerna tog emot Div 1 - laget Gävle GIK. Efter fjärdeplatsen i Västerås Floorball Cup fick laget chansen att spela ut ordentligt. Gävle kämpade väl mot övermakten (vilket de gjorde mot alla tre lagen i helgen) men det slutade i en 12-2 seger till Täby:

Bästa poängplockare var:

Julia Croneld - 4p (3 mål + 1 assist)

Lisa Carlsson - 4p (3 + 1)

Ranja Varli - (0 + 3)

På lördag förmiddag ställdes laget mot seriekollegan IK Sirius som spelat oavgjort mot allsvenska Telge SIBK på fredagskvällen. Sirius var klart piggare och trots att det skapades massor av vassa chanser av Täby stod det 0-3 efter den första perioden. Bollen ville inte in utan det dröjde till drygt halva matchen innan Täby lyckades reducera till 1-5. Som sagt, det saknades inte chanser och efter några minuter av tredje var Täby uppe i 3-5 med bud på mer. Då tog Sirius timeout och bara minuten senare stod det 3-6 efter en kontring. Hemmalaget kämpade vidare med närmare än 4-6 kom man inte den här dagen. Matilda Östlund-Visén, den gamla Täbymålvakten, spikade igen och visade varför hon tagits ut i landslaget tidigare i veckan.

Michaela Sponiarova - 3p (2 + 1)

Ranja Varli - 2p (0 + 2)

Igår spelades den sista matchen som blev striden om 2:a plats i tabellen. Telge stod för motståndet och Täby behövde vinna för att komma före i tabellen. Efter lite trevande start brann det till ordentligt de sista 3,5 minuterna och det stod 4-2 till Täby efter första perioden. Inga mål och ganska låst spel i andra men i sista perioden kom Telge lite närmare till 4-3 innan Täby avslutade med två snabba mål med drygt 5 minuter kvar av matchen. Matchen var vunnen och enligt ledare i staben var den här helgen ett stort steg framåt jämfört med förra helgens matcher i Västerås.