06 Apr 1 match

Förlust mot ett effektivt Pixbo

24 februari 2020 22:30
Dam

Täbys damer ligger kvar på sjätteplatsen i tabellen efter kvällens TV-sända toppmatch mot Pixbo Wallenstam i Hägerneholmshallen. Pixbo ledde med 0-3 efter första perioden och det blev för mycket att ta igen, slutresultatet blev 2-4.

Första perioden var Pixbos och de var även betydligt vassare framför Täbys mål. De två första målen var efter inspel mot spelare framför mål, ena gången gick bollen direkt i mål, andra gången efter en snygg volley i mål. Hemmalaget skapade en del chanser men Laura Heini o Pixbos mål var riktigt duktig och höll rent.

I den andra perioden kom Täby ut med ny energi och skapade en hel del chanser utan att göra mål. Som så ofta när ena laget trycker på kontrar det andra och det var precis vad som hände vid 0-4. Hemmadamerna fick då chansen att spela 5 mot 3 i dryga minuten utan att lyckas göra mål och det närmaste man kom var ett stolpskott i slutet av perioden.

Matchen behövde två snabba hemmamål i tredje perioden och det kom också. Först genom Ranja Varli och sen av Moa Tschöp i 5 mot 4 efter dryga fem minuter. Men, trots att Täby försökte spelade Pixbo effektivt av tiden och vann rättvist.

Bäst i hemmalaget var Anna Peterzén och Alexandra Durling i målet som gjorde ett antal högklassiga räddningar under matchen.

Nu väntar en tuff bortamatch mot Malmö FBC på lördag kl 13.00 och ska damerna bli topp 4 behövs det en seger i den matchen.