Lördag
18 Mar 2 matcher
Söndag
19 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 2 matcher
Lördag
25 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Måndag
27 Mar 1 match
Torsdag
30 Mar 1 match
Lördag
01 Apr 1 match
Söndag
02 Apr 2 matcher
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match

Amanda Boric Svärd klar för Täby FC

17 maj 2023 10:05
Dam

Täby FC är överens med Amanda Boric Svärd om en övergång inför säsongen 2023/24. Den 24-årige backen med IFK Gnesta som moderklubb ansluter från Nacka IBK efter klubbens degradering till Allsvenskan.


Amanda har spelat i Svenska Superligan under de sex senaste säsongerna, där hon år för år utvecklats och tagit en större roll i de lag hon spelat. Under de senaste två säsongerna har hon spelat för Nacka IBK efter flytten från Mora, tidigare klubbar i SSL är även Örnsköldsvik och Telge.

Amandas egna ord om övergången:

  • Valet blev Täby då jag såg goda förutsättningar att utvecklas som spelare och individ. Att spela bra innebandy på en hög nivå med hög intensitet är något som jag brinner för och känner att Täby är ett lag som kommer ge mig det. Denna säsong kommer bli väldigt spännande och lärorik! Jag ser mycket potential och med rätt inställning tror jag att vi kan ta oss hur långt som helst. Jag siktar på att ta Täby så långt som möjligt och även fortsätta utvecklas själv som spelare.

Sportchef Robin Andersson kommenterar övergången:

  • Att Amanda väljer spel med Täby FC är vi mycket glada över! Vi får en back med fin blick som gärna spelar i hög fart och alltid försöker ta bollen framåt i planen. Hon kommer passa perfekt in i det spel vi vill spela i Täby FC. Förra säsongen var hon Nackas bästa spelare och hennes uppoffrande spel gör att vi kan ha hittat en ny publikfavorit.

För att ta del av videointervju med Amanda samt vårt fortsatta flöde kring övergången och allt som händer kring klubben, följ oss i Täby FC appen och på Instagram!