HUD

Förlust mot Hudik/Björkberg borta - Division 1 nästa

5 mars 2022 22:30
Herr

Täbys herrar startade måste-matchen borta mot Hudk/Björkberg bra men lyckade inte hålla en 4-1 ledning matchen ut. Några utvisningar i slutet av andra perioden vände matchen när Hudik/Björkberg fick spela nästan 6 av de 8 sista minuterna i andra perioden i 5 mot 4. Just utvisningarna blev Täbys fall den här eftermiddagen. Nu är det match mot jumbon Sätra hemma nästa söndag innan det blir att ta nya tag i Division 1 nästa säsong.

Täby inledde matchen på ett helt annat sätt än mot Gävle senast och Marian Hrabovyk gjorde påpassligt de två första målen i matchen. Täby ledde med 1-3 efter den första perioden efter ett mål signerat Markus Mikaelsson framför mål. Hudik/Björkberg kom inte alls upp i normal standard och var det nervösa laget.

I den andra perioden tryckte Hudik/Björkberg på mer men Täby gjorde nästa mål till 1-4 efter en snabb omställning där Markus Mikaelsson återigen var sist på bollen. Men, efter det blev Täby lite stillastående och fick resten av perioden spela nästan 6 minuter i 4 mot 5 efter två väldigt onödiga utvisningar. Hudik/Björkberg gjorde bara ett mål i PP men lyckades få momentum och närmade sig till 3-4 innan periodpausen. Täby fortfarande i förarsätet i matchen och nu återstod det 20 minuter kämpa.

Hudik/Björkberg kvitterade redan efter 02.36 av sista perioden och tog över mer och mer. 5-4 kom i den 9:e minuten och nu var Täby i brygga. Ytterligare en onödig utvisning med mål till 6-4 och uppförsbacken var brant. Även Täby fick två utvisningar med sig och lyckades reducera till 6-5 med 4,5 minuter kvar när kapten Rikard Carlsson Stiernspetz drog till.. Trots chanser åt båda hållen höll Hudik/Björkberg undan och spelar kvar i Allsvenskan även nästa säsong. Grattis till nytt kontrakt.

För Täbys del väntar en avslutningsmatch hemma mot Sätra nästa söndag innan det blir att ta nya tag i Division 1. Förhoppningsvis vill alla spelare vända upp igen nästa säsong med Micke Öhman vid rodret. Det spel som Täby preseterat sen serien vände lovar gott för framtiden.