Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Magisk vändning av Täby i tredje perioden

10 april 2018 21:30
Dam

Täbys damer såg ut som ett slaget lag efter två perioders spel i kvällens tredje semifinal mot KAIS Mora. Men i den sista perioden var tjejerna klart starkare än hemmalaget och vann den med hela 4-0. Nu är det matchboll på fredag hemma i Tibblehallen kl 18.30.


MATCHEN:

1-1 i matcher och helt öppet när den tredje semifinalen mellan KAIS Mora och Täby gick av stapeln. Då gick hemmalaget på knock i den första perioden. Mira Wickman, Malin Andréasson och Elin Reinestrand hette målskyttarna när Mora gick från 0-0 till 3-0 på mindre än tio minuter.

I den tredje perioden var det dock show för hela slanten - och det var Täby som bjöd upp till dans. Två mål av Matilda Sjödin betydde 4-2 och 4-3 och skapade nerv i matchen och Täby hade fått hugg på Mora. Jennifer Stålhult kvitterade och med dryga fem minuter kvar hade Julia Croneld fullbordat den mäktiga vändningen från underläge 4-1 till ledning 4-5 i den tredje perioden.

Täby höll undan och segrade med 4-5 och har nu kopplat kommandot i matchserien och leder med 2-1 i matcher med chans på ett avgörande på hemmaplan på fredag.

BÄST I TÄBY:

Matilda Sjödin (2+0) - Matchens gigant idag igen. Efter den tröga starten ledde hon laget till seger i tredje perioden med sina två mål till 4-3 och att Täby kom in i matchen.

Alexandra Durling (85.7 i räddningsprocent) - Mycket har vi att tacka Alexandra Durling för vinsten idag, stod för flertalet spektakulära räddningar och med sina totalr 24 räddningar var hon en stor del i segern. När Täby gick ikapp i tredje perioden spikade Durling igen totalt och Täby kunde då hämta ikapp underläget och vändapå steken till vinst.

BÄST I KAIS MORA:

Amanda Hill (83.3 i räddningsprocent) - Att KAIS Mora ledde matchen efter två perioder har de Amanda Hill att tacka för. Hon släppte bara ett mål första 40 minuterna och räddade KAIS Mora flertalet gånger. Då Täby lastade mängder med skott mot Hill kunde hon inte hålla tätt hela vägen, men de var inte långt borta att Hill hade blivit den största matchhjälten för hemmalaget.

KOMMENTAR FRÅN TVÅMÅLSSKYTTEN SJÖDIN

“Tredje perioderna brukar vara våra bästa och det var bara gå in och visa vad vi kunde och det gjorde vi. Vi hade en tro på det hela vägen och de lönade sig." säger TFC´s Matilda Sjödin efter matchen.

NÄSTA MATCH:

Semifinal 4:5 spelas på fredag 13/4 18.30 hemma i Tibblehallen. Hoppas på en fullsatt hemmaborg när Täby jagar en finalplats.