GS86

Seger i första mötet mot GS86

3 april 2022 23:00
Dam1

I eftermiddags tog Dam1-laget emot GS86 i Playoff 1:1 till Allsvenskan. Det blev en fartfylld match där GS86 pressade högt hela matchen men där hemmadamerna klev av planen men en 4-2 seger. Retur i Forshaga utanför Karlstad nästa lördag.

Matchen inleddes i ett högt tempo där lagen kände på varandra den första perioden. Täby lyckades freda målet vid en utvisning efter knappt 17 minuter och gjorde även 1-0 med 45 sekunder kvar när Isabella Chopard hittade Maia Kollberg.

GS86 kom ut ännu mer beslutsamma i andra perioden och tryckte ännu högre på Täbys backar. Chanser skapades åt båda hållen och två mål föll. Först gjorde Täby 2-0 på ytterligare en omställning då Hanna Pousette hittade Lisa Hagborg Olsson som styrde in bollen. Sen tog GS tillvara på slarv i Täbys uppspel med 16 sekunder kvar och ställningen var 2-1 efter andra.

Den tredje perioden fortsatte i ett högt tempo där GS86 pressade Täbys försvar men så fort Täby kom förbi pressen blev det tryck på andra planhalvan. 3-1 kom på ännu en omställning där Maia Kollberg hittade en fri Adna Hasanagic som sköt in bollen i öppet mål. GS86 replikerade ännu en gång när pressen fick Täby att återigen tappa bollen i eget slott och 3-2 på tavlan med dryga kvarten kvar.

Täby klarade av ytterligare en utvisning innan Isabella Chopard avgjorde matchen i den 19:e minuten efter kalabalik framför GS86 mål. Två måls ledning känns bra inför returen men alla vet att det är tufft att gå ut i nästa match och försöka spela på resultatet. GS86 kommer fortsätta köra full fart framåt så Täby behöver tänka offensivt för att återigen få sina fina omställningar att resultera i mål.

Skotten i matchen vann GS86 med totalt 29-38 och det var 192 personer och tittade på matchen.