JB

Fjärde raka segern - nu mot Bele borta

20 februari 2022 08:00
Herr

Täbys herrar gjorde det igen, tog tre poäng i ännu en måstematch. Igår var det fjärdeplacerade Bele Barkarby som fick se sig slagna i sin hemmaborg. Efter en stabil 0-3 ledning inför sista perioden åt Bele ikapp till 3-3 innan Täby återigen gjorde matchens sista mål till 3-4. Nu är laget bara två poäng från säker mark med fyra matcher kvar att spela.

Täby tog ledningen i den första perioden med 0-3 efter bra spel. Bele fick slita i motvind mot ett bortalag som spelade med stort självförtroende efter de senaste segrarna. Andra perioden var ett ställningskrig utan mål men efter 02.55 av den sista perioden hade Bele reducerat till 2-3. Täby råkade ut för en utvisning i den 8:e minuten och på det efterföljande powerplayet kvitterade Bele. Tidigare under säsongen hade herrarna tappat allt i ett sånt läge men det är historia nu.

Bara halvannan minut senare återtog Täby ledningen till 3-4 vilket också stod sig matchen ut. Bele tog ut målvakten och tryckte på men Täbys försvar är starkt just nu.

Bästa poängplockare i Täby

Rikard Carlsson Stiernspetz - 2p (2 + 0)

Tobias Compier - 2p (1 + 1)

I och med segern är Täby just nu bara två poäng från laget ovanför nedflyttningsstrecket med fyra matcher kvar. Närmast på tur är AIK på onsdag i K-Rauta Arena kl 19.30 och vi vill fylla läktarna till sista plats.

Kom och heja på herrarna till ännu en seger i deras "slutspelsserie" där bara segrar räknas. Biljetterna ordnar du på Biljettkiosken.se, som medlem uppger du Medlem så kommer du in gratis men med en garanterad sittplats. Det kommer att bli tryck i hallen och många olika aktiviteter utlovas.