SIR

Storseger mot Sirius borta

3 december 2022 08:30
Dam

Igår kväll fortsatte Täbys damer sin segerresa genom tabellen genom att ta sin tredje raka trepoängare borta mot Sirius med 10-3. Det stod tidigt klart att Täby var det starkare laget och Sirius kunde inte alls bjuda upp till kamp. Moa Delshammar gjorde comeback efter 1,5 år och stod för 2 mål + 1 assist.

Täby rivstartade den första perioden och tog ledningen med 0-2 efter knappt halva perioden. Lisa Carlssons första mål vill nog Sirius målvakt glömma då det såg väl enkelt ut.

I den andra perioden gick Täby raskt fram till 0-4 innan Sirius gjorde sitt första mål för kvällen. Det var flera spelare som verkligen var på spelhumör för de flesta målen kom efter fina kombinationer. 2-8 på tavlan inför sista.

Matchen var ju avgjord men Sirius försökte flytta upp spelet och gjorde även nästa mål till 3-8 men Täby ville vinna även den. Så 30 sekunder innan slutsignalen gjorde Täby 3-10 genom en fri Moa Dynefalk som fick en fin passning av Julia Croneld.

Täby hade fyllt en supporterbuss från samarbetspartnern Håbo Buss och de klacken lyfte verkligen evenemanget. Tack alla unga spelare för trycket på läktaren.

Moa Delshammar, som var åter i Täbys tröja efter 1,5 års frånvaro, bildade en framgångsrik femma med Ranja Varli, Vilma de Gysser, Carolina Myrvoll och Hanna Othberg. De stod för sammanlagt 11 poäng i matchen.

Caroline Rosenberg - 1p (0 + 1)

Det här var den tredje raka segern och den första matchen i omgång 12. Just nu hoppar Täby upp till 5:e plats i tabellen och det börjar se bättre och bättre ut. 23-9 de tre sista matcherna tyder på effektivitet framåt och täthet bakåt eller helt enkelt den gamla devisen "håll tätt bakåt, full fart framåt!".

Nu väntar en dryg vecka till nästa match hemma mot Endre söndagen den 11 december kl 15.30. Det är sista matchen innan serien vänder så passa på att komma till K-Rauta Arena då. Det kommer att vara full fart i hallen med Julmarknad kl 12-15 och Damallsvensk match mellan Täby FC och Älvsjö AIK kl 12.30. Passa på redan nu att skaffa biljett via den nya Täby-FC appen.