TYR

Segersviten bruten efter förlust i seriefinalen

30 januari 2023 11:45
Herr

Igår eftermiddag fick Täbys herrar ge sig i en tight och målsnål match där hemmalaget Tyresö Trollbäcken till slut vann med 3-1 efter två sena mål i tredje perioden. Därmed får herrarna sikta in sig på att ta den andra platsen i tabellen och hålla undan för lagen under.

Matchen var extremt jämn vilket ställningen 0-0 efter två perioder talar om. Täby missade en straff i andra perioden och fick även ett Powerplay i tredje utan resultat.

När så målen föll kom de dirket efter varandra runt femte minuten av tredje. Tyresö tog timeout med knappt sex minuter och gjorde sen det viktiga 2-1 kort därpå. Bortalaget fick chansa och det sista målet gjordes i tom bur med sekunden kvar.

Det är stor chans att de här två lagen kommer att spela det avgörande playoff-spelet för en plats i Allsvenskan nästa år och det kommer bli tight. Nu har TT vunnit båda matcherna i serien men väldigt knappt.

Albin Engström - 1p (0 + 1)

Nu väntar uppehå¨ll till fredag den 10/2 då Björklinge kommer till K-Rauta Arena kl 19.00 för att säkra den andra platsen i tabellen.