PIX

Poäng men stolpe ut i sudden mot Pixbo

10 oktober 2021 09:45
Dam

Täbys damer visade igår alla som dömt ut laget att de blir att räkna med även den här säsongen. Efter 11 usla minuter i den första perioden med 0-3 i baken spelade laget upp sig och kvitterade till 3-3 i inledningen av den sista. Pixbo drog dock längsta strået i förlängningen och tog extrapoängen.

Pixbo inledde matchen i rasande tempo och ledde med 0-3 efter drygt halva första perioden. Täby vaknade till liv efter det och hade innan periodens slut reducerat två gånger till 2-3 genom mål av Ranja Varli och Vilma de Gysser.

Andra perioden blev ett ställningskrig med många chanser åt båda hållen men två riktigt bra målvakter såg till att det var mållöst i den perioden.

Täby ökade takten i tredje perioden och i den sjätte minuten var det kvitterat. För andra gången den här säsongen passar Ranja Varli fr¨ån hägerkanten i luften till Julia Croneld som står nästa bakom mållinjen och slår in bollen på volley. (Samma sak hände mot Västerås Rönnby i hemmapremiären). Det var målchanser åt båda håll men Täby var närmast att göra mål med bl a ett stolpskott av Vilma de Gysser (bilden) med fem minuter kvar.

I förlängningen i spel 4 mot 4 avgjorde Pixbo och tog med sig extrapoängen till Göteborg.

Till matchens lirare i båda lagen valdes målvakterna Lenka Remesova i Täby och Lara Heini i Pixbo som båda stod för riktigt bra insatser och såg till att det inte blev mer än 7 mål totalt.

-Vi gör det ganska dåligt första 10 minuterna men sen växer vi in i matchen och kan avgöra i andra och tredje perioden, säger Täbys back Sofie Rissveds till SportExpressen Play direkt efter matchen.

-Vi har tålamod och vi vet hur vi ska lösa upp deras försvar. Då får vi chanserna sen gäller det att vi gör mål. Vi har en bra moral i laget och trots att vi ligger under med 0-3 så vi höjer oss och kommer ikapp och har chanser att vinna, avslutar Sofie.

Extra kul att det åter var bra med publik på matchen, ca 300 personer som troligen kommer tillbaka nästa hemmamatch.