LUND

Ännu en sudden-förlust i årets sista match

30 december 2021 11:20
Dam

Efter en svängig match där Täby vid flertalet tillfällen hade chansen att stänga den, lyckades Lund avgöra med fyra sekunder kvar av sudden death. Detta var damernas femte raka sudden-förlust på hemmaplan vilket gör att de ligger på en tiondeplats över nyår.

Första perioden är nog en av Täbys bättre perioder den här säsongen med stabilt försvarsspel som la grunden till ett varierat och initiativrikt anfallsspel. Laget tog ledningen i den sjätte minuten och lyckades göra tre mål till innan perioden var slut. Det mål som mötte störst jubel var 3-0 målet som innebar att Carolina Myrvoll fick göra sitt första SSL-mål i den 97:e matchen (se bilden).

I den andra perioden var det jämnt spel de första 10 minuterna men Lund tog över mer och mer. I den 13.e minuten kom så första reducerningen och därefter trillade målen in och efter drygt sex minuter stod det 4-4. Vad hände?

Period tre inleddes med att Täby åter tog ledningen och hade ganska bra kontroll på matchen. Ett stenhårt skott i insidan av ribbkrysset var det närmaste 6-4 laget kom. Så i den femtonde minuten fick Täby en billig utvisning och Lund var snabba att kvittera. Täby tog timeout, satsade fullt framåt och belönades med straff med 21 sekunder kvar av ordinarie tid. Tyvärr lyckades inte Kapten Lisa lyfta upp den över målvakten och den femte raka hemmamatchen gick till sudden death.

Det skapades någon chans åt båda håll men med fyra sekunder kvar skjuter en Lundspelare ett slumpskott från halva planen som med en konstig studs letade sig in i målet och femte gången i rad förlorar Täby en suddenmatch.

Bästa poängplockare i Täby:

Ranja Varli - 2p (2 + 0)

Julia Croneld - 2p (1 + 1)

Lisa Carlsson - 2p (0 + 2)

Carolina Myrvoll - 1p (1 + 0)

Nu vankas nyår innan den uppskjutna matchen mot Malmö FBC spelas på tisdag den 4 januari kl 19.00 och Warberg lördag den 8 januari kl 14.00, båda matcherna i K-Rauta Arena.