SIR

En poäng med från matchen mot Sirius

7 november 2021 21:30
Dam

Täbys damer ledde två gånger i dagens täta match mot Sirius, hade skott i ribban i förlängningen men fick se Sirius ta bonuspoängen i anfallet efter. Fortfarande är laget svårslagna hemma men förlorade tredje raka extrapoängen.

Matchen inleddes som väntat med att båda lagen försökte få ett övetag men spelet böljade fram och tillbaka. Sirius tog ledningen men Täby lyckades vända inom minuten i slutet av första perioden efter mål av Lisa Carlsson och Michaela Sponiarova. Dessutom fick laget chansen att inleda andra perioden i powerplay utan att lyckas göra mål.

Efter en mållös och tät andra period kvitterade Sirius till 2-2 direkt i tredje perioden. Hemmalaget svarade omgående med mål av Vilma de Gysser. I mitten av perioden kvitterade Sirius igen och resultatet stod sig perioden ut.

Extratid startade och Täby skapade två riktigt heta chanser med Ranja Varlis ribbträff precis innan Sirius vänder spelet och avgör. Bonuspoängen till Sirius och Täby får se den poängen försvinna för tredje hemmamatchen i rad. Snöpligt.

• Det var en jämn match och Sirius är ett bra lag. Vi kommer kanske inte upp i vår högsta nivå idag, säger Anna Peterzén till SportExpressen Play direkt efter matchen.

-Det kände som hawaii-innebandy i slutet och tyvärr går inte våra chanser in i mål. På hemmaplan är det alltid bra att få poäng med hemmapublik och allting.

-Vi får fortsätta att träna hårt och hålla lagstämningen uppe inför nästa match mot KAIS Mora, avslutar Anna.

Bästa Poänggörare i Täby:

Elin Lundström - 2p (0 + 2)

Michaela Sponiarova - 1p (1 + 0)

Vilma de Gysser - 1p (1 + 0)

Lisa Carlsson - 1p (1 + 0)

Nästa match och sista matchen innan VM-uppehållet spelas nu på lördag 13/11 kl 14.00 mot KAIS Mora i K-Rauta Arena.