Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Idag 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Tilde Sandlund klar för Täby FC

19 april 2023 09:45
Dam

Täby FC är överens med Tilde Sandlund om en övergång till Täby FC. Tilde lämnar Åkersberga IBF efter föreningens första säsong i Svenska Superligan för att ta nästa steg i karriären.


Den 20-årige centern ansluter efter en stark säsong där hon stod för 20 poäng fördelat på 13 mål och 7 assist på 18 spelade matcher. Som center i Åkersbergas mest produktiva formation var hon tillsammans med kedjekamraten Hanna Nordstrand starkt bidragande till att nå den imponerande 10:e platsen och säkrat kontrakt i högsta serien. Den 21 januari i hemmamatchen mot FBC Kalmarsund var dock olyckan framme och Tilde skadade knät. Skadan visade sig vara allvarlig, operationen är nu gjord, rehab inledd och siktet är inställt på att vara i spel under den andra halvan av säsongen 23/24.

Tilde Sandlund kommenterar övergången:

-Jag har valt Täby FC för jag vill ta min innebandy till nya och högre nivåer. Jag tror att i Täby finns de bästa förutsättningarna för mig som fortfarande är skadad, men också när jag är tillbaka i spel. Täby är en klubb där jag kan utvecklas som spelare, och vara en del av ett lag som vill slåss om att vara i toppen. Jag är redan supertaggad på nästa säsong och vi kommer ha ett riktigt vasst lag. Jag är fortfarande skadad och har en bit kvar till matchspel men innan dess ska jag försöka bidra med så mycket som möjligt utanför planen. Mitt mål är att spela innan jul, och det ska jag se till att jag lyckas med.

Sportchef Robin Andersson kommenterar värvningen:

-Att Tilde väljer att fortsätta sin resa med Täby FC är vi otroligt glada över! En center med en fin blick som jobbar hårt i båda riktningar samtidigt som hon gör en hel del poäng. Fortsätter hon på samma sätt som denna säsong tror jag att vi kommer kunna få se henne i det svenska landslaget i många år framöver. Hon ska i lugn och ro få komma tillbaka från sin skada och när hon är redo få fortsätta göra stora avtryck i SSL.