Engla Helmersson från U till A i Täby FC
Publicerad: 2024-04-05
Täby FC och Engla Helmersson är överens om en uppflyttning till a-laget och därmed spel i SSL under den kommande säsongen. Engla är fostrad i Täby FC och stärker därmed vår lokala förankring. Föreningens arbete med lokal förankring och en spelarutveckling på hög nivå bekräftas därmed ytterligare.

Engla har spelat i Täby FC sedan hon började på innebandy 2012 när hon inledde med spel i F06 Skarpäng. Genom åren har hon med sin offervilja och intensiva spelstil utvecklats steg för steg till att bli en forward på hög nationell nivå för sin ålder. Under de senaste säsongerna har hon kombinerat spel i juniorallsvenskan och föreningens utvecklingslag i Allsvenskan. Engla studerar dessutom på Tibblegymnasiet där hon är en av många Täbyspelare som går på NIU och nu nått hela vägen till världens bästa innebandyliga.

Englas egna ord om uppflyttningen:

  • Det känns väldigt kul och spännande och jag är väldigt tacksam över att få denna möjlighet att ta nästa steg i min karriär. Att dessutom få göra det med föreningen man följt sedan man var liten gör det extra speciellt. Nästa säsong är mitt mål att utvecklas vidare både som innebandyspelare och som person och kunna bidra till att nå de mål vi som lag sätter upp.

Klubbchef Alexander Brinkmann om uppflyttningen:

  • Med uppflyttningen av Engla Helmersson fortsätter vi vår resa mot ett starkt lag i Svenska Superligan med tydlig lokal prägel. Engla har med sin träningsvilja och höga ansträngningsgrad de senaste säsongerna övertygat oss om att en dag nå a-laget, nu är den dagen här. Hon är redan nu skicklig i spelets alla delar och tack vare sin offervilja och intensiva spelstil har hon utvecklats till en av Sveriges bästa forwards i sin ålderskull. Vi ska tillsammans med Engla fortsätta arbetet mot att kunna prestera och producera på högsta nivån. I den starka träningskultur vi nu bygger kommer det finnas goda förutsättningar för Engla att nå sin fulla potential och då vara en av de som driver oss i jakten på att bli bäst. Slutligen vill vi passa på att tacka alla ungdomsledare som genom åren arbetat med att stötta, stärka och utveckla Engla och hennes lagkamrater och gjort detta möjligt.
Täby FC