Malin Lindgren klar för Täby FC
Publicerad: 2024-04-15
Dam
Malin Lindgren är klar för en övergång från Endre IF till Täby FC. Den 21-årige högerfattade forwarden ansluter inför säsongen 24/25 på ett avtal som sträcker sig över de kommande två säsongerna. Innan debuten i SSL studerade Malin på RIG Umeå men är uppvuxen i Södertälje med Telge SIBK som moderklubb.

Malin Lindgren har under sina tre säsonger på Gotland spelat 55 grundseriematcher i Svenska Superligan och på dessa producerat 22 poäng fördelat på 13 mål och 9 assist. Säsongen 22/23 blev till stora delar förstörd av en skada, Malin var åter i spel först i inledningen av säsongen 23/24 igen.

Malins egna ord om övergången:

  • Det är verkligen spännande att få bli en del av Täby FC. Det är en klubb som satsar hårt med många bra spelare, en proffsig organisation och en härlig publik. Att bli en del av detta, känns för mig som det perfekta steget i min utveckling. En möjlighet som ger mig verktygen för att ta mitt innebandyspel till nya nivåer. Jag ser fram emot att bidra till Täbys FC:s fortsatta framgångar!

Klubbchef Alexander Brinkmann kommenterar övergången:

  • Malin Lindgren är en kraftfull högerfattad forward som vi följt sedan tiden på RIG. Jag personligen var dessutom i kontakt med henne redan under min tid i FBC Kalmarsund men det blir först nu vägarna korsas på riktigt. Malin har sin största styrka i sitt avslut men kommer hos oss kunna bidra i spelets båda riktningar. Vi får också in en spelare som är beredd att träna hårt och mycket för att blir bättre och ytterligare bidra till den högpresterande och hårt arbetande kultur vi vill fortsätta bygga i Täby FC. Dessutom kompletterar hon vårt lag väl då vi vill bygga en allsidig trupp både sett till positioner, roller och klubbfattning.
Täby FC