RÖN

Snöplig förlust mot Västerås Rönnby

19 februari 2018 07:00
Dam

Trots säker 3-1 ledning efter två perioder och bra kontroll på matchen förlorade Täbys damer mot Västerås Rönnby med 3-4, sista målet inprickat med 12 sekunder kvar av matchen.

Matchen

I två perioder och 10 minuter kändes Täby-segern säker. Ranja Varli gav hemmalaget ledningen med 1-0 efter drygt 11 minuter av första perioden och Rebecca Norman kvitterade med ett höstlöv från halva plan några minuter senare. I den andra perioden startade Täby starkt och redan efter 2 minuter gjorde Linnea Wiregård 2-1. EFter drygt halva matchen fick Rönnby spela 5 mot 4 i 4 minuter sedan Louise Wickström åkt på en 2+2+10 min för protest mot domslut. Efter att ha klarat de fyra minuterna gjorde Elin Gillberg 3-1 och det såg säkert ut inför sista perioden. I period 3 är spelet ganska jämnt och båda lagen skapar chanser. Efter 7 minuter reducerar Rönnby och känner lite vittring. I den 16:e minuten kvitterar de och efter att båda lagen tagit time-out kontrar Rönnby in segermålet med 12 sekunder kvar av matchen.

Ett glädjeämne var att Matilda Sjödin var tillbaka efter långvarig skada och spelde den första perioden.