Segern mot Endre satt hårt inne

29 oktober 2017 10:26
Dam

Precis som i kvartsfinalserien i våras var det svårt att skilja Täby och Endre åt. Först i slutet av förlängningen kunde Täby avgöra och ta två poäng.

Matchen Första perioden blev stökig med både straff och flera utvisningar på Täbys spelare. Endre tog tidigt ledningen genom Sara Steen. I den andra släppte båda lagen loss och Täby ledde med 5-4 inför sista. Där inledde Louise Wickström målskyttet med ett tidigt 6-4 mål som höll sig till den 17:e minuten. Endre pressade på ordentligt de sista minuterna och fick in en kvittering med 7 sekunder kvar. I sudden death kunde dock Täby avgöra med 16 sekunder kvar och därmed ta den extra poängen.

Bäst i hemmalaget Kul att Linnea Wiregård (2+1) fick göra lite poäng igen och att avgöra efter tre ettriga skott i slutet av sudden.

Bäst i Endre Det går inte att räkna bort Sara Steen i en match. Idag gjorde hon 3 mål och såg till att Endre hängde med Täby.

Kommentar från hemmalaget Hetsig match med två lag som verkligen vill vinna. Väldigt mycket kamp och jättesurt att släppa in kvittering med 7 sekunder kvar. Starkt att vi lyckas gå upp och avgöra i sudden ändå, säger Moa Tschöp, Täbys backklippa.

Nu väntas det landslagsuppehåll och nästa match för damerna är borta mot Warberg den 11 november.