Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Linnéa Hedman klar för Täby FC

3 april 2024 18:30
Dam

Linnéa Hedman är klar för en övergång till Täby FC efter avslutade studier på RIG i Umeå. Den 18-årige försvarsspelaren är fostrad i Töjnan IBK och återvänder till Stockholm och Norrort för att fortsätta sin elitkarriär.


Linnéa Hedman inledde sitt innebandyspelande i Töjnan IBK, numera del i sammanslagningen FBC Sollentuna och fortsatte sedan i Bele Barkarby innan flytten till RIG och Umeå. Under åren i Umeå har hon hunnit med spel i såväl Allsvenskan som Juniorallsvenskan med JSM-guld senast 2023. Linnéa är dessutom högaktuell för det U19-landslag som ska spela VM i Lahtis den 8-12 maj.

Linnéas egna ord om tiden på RIG och övergången till Täby FC:

  • Tiden på RIG har varit helt fantastisk på alla sätt. Jag har utvecklats mycket som innebandyspelare och som person men jag har även skaffat mig vänner för livet. Jag är väldigt tacksam att jag fick möjligheten att flytta till RIG och satsa på innebandyn fullt ut, då det varit fantastiskt bra förutsättningar både tränings- och ledarskapsmässigt. Att komma hem igen känns otroligt bra. Efter tre år uppe i norr så känns det skönt att vara nära familjen och alla kompisar igen. Jag är väldigt taggad på att få spela med Täby FC nästa säsong, då det känns som ni både har ett bra lag och en bra organisation runt laget. Det ska det bli kul och spännande att få testa på spel i SSL och få utvecklas i den miljön. Jag vill såklart försöka bidra med det jag kan både på och utanför plan för att det ska gå så bra som möjligt för laget. Jag har alltid haft som mål att träna hårt för att utvecklas, vilket jag kommer att fortsätta göra, och så får vi se hur långt det kan ta mig.

Klubbchef Alexander Brinkmann kommenterar förlängningen:

  • Linnéa Hedman är en spelare vi följt under tiden på RIG och med U19-landslaget, både utifrån hennes förmågor som innebandyspelare och hennes lokala anknytning. Vi ser Linnéa som en spelare som redan nu gör oss bättre och över tid har potential att bli ledande spelare i Täby FC. Linnéa har en hög mognadsgrad i sitt spel kombinerat med bra fysik, teknik och spelförståelse med särskilt starka defensiva instinkter. Täby FC ser fram emot att välkomna Linnéa till föreningen och kommer i kombination med en match i höst också särskilt bjuda in FBC Sollentunas medlemmar för att stolt kunna fira att man varit med och fostrat en spelare till Svenska Superligan.