PIX

En poäng med från premiären mot Pixbo

23 september 2018 16:10
Dam

Täbys damer gjorde en stark premiär borta mot hemmastarka Pixbo. Trots underläge i första perioden vände Täby till ledning med 2-3 inför sista perioden. Efter oavgjort resultat vid full tid avgjorde Pixbo halvvägs in i förlängningsperioden och tog bonuspoängen.

Matchen

Efter en lite trevande inledning de första tio minuterna där Pixbo var klart bättre och även gjorde ledningsmålet, spelade Täbys damer upp sig och kvitterade lite oväntat när Lisa Carlsson hittade Matilda Sjödin som helt fri med målvakten inte gjorde något misstag.

I andra perioden hade Pixbo ett kortare spelövertag i början och gjorde dessutom ett nytt ledningsmål. Men, ju längre perioden led, desto bättre spelade Täby och tjejerna visade även hur vassa de kommer att bli i Powerplay den här säsongen. Ledning med 2-3 inför sista perioden efter två mål, ett av Julia Croneld och ett andra av Matilda Sjödin, båda i PP.

Matchen gick knappt igång i sista perioden innan Pixbo kvitterat. Det tog bara 8 sekunder. Jämnt och böljande spel med massor av chanser åt båda håll var det som kännetecknade den sista perioden. 3-3 kändes rättvist efter matchen.

Bäst i Täby:

Alexandra Durling gjorde en supermatch och såg väldigt säker ut. Matilda Sjödin var också på spelhumör och gjorde 2 mål.